Sunday, September 05, 2010

Apa itu Flickr?

  NR       Sunday, September 05, 2010

Flickr adalah tapak web pengehosan gambar dan video, sut perkhidmatan web, dan komuniti dalam talian. Selain menjadi tapak yang popular untuk berkongsi foto peribadi, perkhidmatan ini banyak digunakan oleh penulis blog untuk mengehos gambar yang mereka masukkan ke dalam blog dan media sosial. Setakat Oktober 2009, ia mendakwa memiliki lebih dari 4 bilion gambar.

AKAUN

Flickr menawarkan dua jenis akaun iaitu: Free dan Pro. pengguna akaun percuma yang dibenarkan untuk meng-upload 100 MB gambar bulan dan 2 video. Juga, jika pengguna tidak mempunyai lebih dari 200 foto pada halaman ini, mereka hanya akan dapat melihat 200 terkini dalam photostream mereka. Foto-foto lain yang masih disimpan upload di laman dan link ke gambar ini di posting blog tetap aktif. Percuma pengguna juga boleh menyumbang maksimal 10 foto kolam. Jika akaun percuma tidak aktif selama 90 hari berturut-turut, maka akan dihapuskan.

Akaun Pro membolehkan pengguna untuk memuatnaik jumlah foto dan video yang tidak terbatas setiap bulan dan menerima lebar jalur dan simpanan tak terhad. Foto mungkin ditempatkan dalam 60 kolam kumpulan, dan pengguna akaun Pro menerima pelayaran bebas-iklan dan mempunyai capaian ke statistik akaun.

URL :
logoblog

Thanks for reading Apa itu Flickr?

Previous
« Prev Post

No comments: