Tuesday, March 13, 2012

Intai Peluang Belajar, USM anjur Hari Terbuka 16 - 18.03.2012 (3 Hari)

  NR       Tuesday, March 13, 2012

GEORGE TOWN: Universiti Sains Malaysia (USM) akan menganjurkan Hari Terbuka selama tiga hari bermula Jumaat ini.
Timbalan Pendaftar Pejabat Perhubungan Awam USM, Mohamad Abdullah berkata, program yang akan diadakan di Kompleks Eureka universiti itu bertujuan memberi peluang kepada orang ramai mendapatkan maklumat terkini berkaitan kemasukan ke institusi tersebut.
"Lepasan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia, Matrikulasi, Diploma dan calon-calon di wilayah utara yang mengintai peluang untuk melanjutkan pengajian ke USM boleh menghadiri Hari Terbuka berkenaan mulai pukul 9 pagi hingga 5 petang," katanya dalam satu kenyataan.
Beliau berkata, USM akan turut menawarkan khidmat rundingan, permohonan aplikasi dalam talian dan taklimat kemasukan kepada orang ramai dan calon bagi kemasukan 2012-2013 sepanjang program berlangsung.
"Selain itu, ia berperanan sebagai Pusat sehenti bermaklumat kepada lepasan sekolah dan calon-calon berkelayakan untuk mengetahui lebih lanjut berhubung peluang pendidikan di USM, termasuk insentif-insentif menarik yang ditawarkan kepada pelajar cemerlang yang terpilih," katanya. Menurut Mohamad, permohonan secara dalam talian menerusi https://pohon.usm.my dibuka sejak 9 Januari lepas sehingga 26 Mac ini.
USM menawarkan 71 program pengajian pelbagai program sains dan sains sosial seperti Sains Gunaan, Sains Komputer, Kejuruteraan, Teknologi, Seni, Farmasi, Perubatan, Sains Kesihatan, Pergigian, Sastera (Ilmu Kemanusiaan), Sains Kemasyarakatan, Sastera, Seni Halus, Pendidikan serta Pengurusan dan Perakaunan.
- mStar
logoblog

Thanks for reading Intai Peluang Belajar, USM anjur Hari Terbuka 16 - 18.03.2012 (3 Hari)

Previous
« Prev Post

No comments: